您的位置: 首页 > 设计 >

SHEJIN SPACE|形于色


· 01
餐厅和厨房/Dining room and Kitchen
-
 
在餐厅我们拆除了厨房的墙体,做了开放式的厨房餐厅。原本封闭的厨房区域仅有3个㎡左右,浪费的走廊有2个㎡左右,改动后整个厨房实际可用空间为5个㎡,打通后还解决了走廊的采光问题。小空间的收纳也是必不可少的,所以我们利用了墙面做了一排柜子。定制了一个玻璃吧台,再利用窗台的15公分台面,最大程度上节约空间。选用了百叶窗,可以补充采光,因为门外是公共区域,平时合好百叶窗也可以有很好的私密性。改大了朝北的窗户的尺寸,考虑狭小空间内开窗的便捷性,我们选择了上下推拉的窗户。整体空间配色乳白色为主,加强空间感的同时营造治愈的氛围。
In the dining room, we removed the wall of the kitchen and made an open kitchen dining room. The original closed kitchen area is only about 3 ㎡, and the wasted corridor is about 2 ㎡. After the modification, the actual usable space of the whole kitchen is 5 ㎡, and the lighting problem of the corridor is solved after getting through. Of small space receive also be indispensable, so we used metope to do cabinet of a row. A custom-made glass bar, reuse windowsill of 15 cm mesa, save space to the greatest extent. Chose shutter, can complement daylighting, because outside the door is public area, close good shutter also can have very good illicit close sex at ordinary times. We changed the size of the window facing north, considering the convenience of opening a window in a narrow space, we chose the window that could be pushed up and down. The overall space color is mainly opalescent, which enhances the sense of space and creates a healing atmosphere.







· 02
走廊/corridor
-
 
一些关于房间的初期设定,我们用几何的体块关系穿插弧面的柔和设计,点缀红色来唤醒空间。让“家”增加丰富性与仪式感。所以在这部分,我们设定走廊为空间中轴,从这里经过可以到达任意区域,衔接色块强调体块关系,错落的视觉跳动构建家的艺术之廊。内置4000K的嵌入式灯管,可以让空间呈现“油画”般的细腻,也提升室内的光感。走廊通过二次反射的光源照在墙面上,凸显立体感,即便是很小的空间,每一处也是精雕细琢的艺术。
For some of the initial setting of the room, we used the geometric volume relationship interspersed with the soft design of the cambered surface, interspersed with red to awaken the space. Add richness and ritual to the home. Therefore, in this part, we set the corridor as the axis of the space, from which we can reach any area, connect the color blocks to emphasize the relation between the blocks, and build the art gallery of home with scattered visual pulsations. The built-in 4000K embedded lamp tube can make the space present the delicacy like "oil painting", and also enhance the indoor light sense. The corridor is illuminated on the wall by the secondary reflection of the light source, highlighting the three-dimensional sense. Even in a small space, every place is also a finely carved art.







· 03
卫生间/bathroom
-
 
还有就是卫生间的改造,改造后的卫生间做成了三件套,干湿分离,还拥有了洗漱区。主卧门原本与卫生间紧挨着,进出很尴尬。后来我们将主卧的门封了起来。为了无法去除承重墙,我们做了环绕式的悬浮洗脸台,改造后承重柱反而可以成为整个空间的“核心景观”,选择用拉丝不锈钢可以增加空间感与高级感。洗漱区的墙面做了一个按压式的全身镜,镜子打开后是一排收纳柜。因为卫生间区域狭小,用镜面可以在视觉上起到扩大空间的作用。
Still have the transformation that is toilet, the toilet after transformation made it 3 sets, dry wet depart, still had wash gargle area. The master bedroom door, which used to be next to the bathroom, was awkward to get in and out. Then we sealed the door of the master bedroom. In order not to remove the load-bearing wall, we made a suspended washstand of the surround type. After the transformation, the load-bearing column can instead become the "core landscape" of the whole space. The choice of brushed stainless steel can increase the sense of space and advanced sense. Wash gargle area metope did the whole body lens of press type, after the mirror is opened, it is a row receive ark. Because toilet area is narrow, with lens face can have the effect that enlarges a space on the vision.





· 04
客厅/living room
-
 
原房没有客厅,为了满足使用功能,我们大动格局,打造了空间的核心交流区域—客厅。打破大家对传统客厅的观念,墙角以45°的角度,定制了高低错落的地台与壁柜,满足沙发、茶几、收纳的功能。再就是客厅采光问题:虽然设计了客厅,但被包围在中间的客厅没有可以光源。为了卧室的舒适度,我们保留了两个卧室的最大采光、开放了阳台,借用光线直射的原理,为客厅空间开辟了光源,小卧室处设计了通电玻璃,增加客厅区域另一通透光源。抽象的几何空间、纯净节制的材料、精致的细节处理、简洁明快的家具、环保简单又有温度,在小空间,“家”静默无声释放生机之美。
The original room has no sitting room, in order to satisfy the use function, we move greatly pattern, made the core of the space exchange area -- sitting room. Break everybody to the idea of traditional sitting room, corner with the Angle of 45°, custom-built the platform of strewn at random of discretion and wall ark, satisfy the function that sofa, tea table, receive. It is sitting room daylighting problem again: although designed sitting room, but the sitting room that is surrounded in the center does not have ok illuminant. For the comfort of the bedroom, we retained the biggest daylighting of two bedrooms, opened the balcony, borrow the principle of direct lighting, opened the illuminant for the sitting room space, small bedroom place designed electrified glass, add another transparent illuminant of the sitting room area. Abstract geometrical space, pure and controlled material, delicate detail processing, concise and lively furniture, environmental protection is simple and there is temperature again, in small space, "the home" is in show beauty quietly.







· 05
卧室/bedroom
-
 
在主卧部分,我们设计了走入式的衣帽间,内置灯为住户提升生活幸福感。卧室墙面选用木饰面弱化空间对比度,休憩的空间自带慵懒气息,在这里不需要太过繁琐的形式主义,褪去躯壳回归生活的本质。1.木饰板的设计取消了传统18公分的窗帘盒,保持房间设计的简约风格;2.做了隐藏式挂机,将丑陋的空调管道包裹进去;3、将原本老旧的窗户结构隐藏起来,房间更具设计感。极简设计是我们的追求,木饰板将杂乱的空调管道包裹进去,空调变成了隐藏式挂机。次卧选用了榻榻米的形式,墙体处做了顶天立地的柜子来进行收纳。
In the master bedroom, we have designed a walk-in cloakroom with built-in lights to enhance the residents' life happiness. Bedroom metope chooses wood to act the role of face to weaken space contrast, the space of have a rest brings languid lazy breath, do not need too too fussy formalism here, fade the essence that body returns life. 1. The design of wood veneer eliminates the traditional curtain box of 18 cm, keeping the simple style of the room design; 2. Made a hidden hanging machine to wrap the ugly air conditioning pipe in it; 3, the original old window structure hidden, the room more design sense. Minimalist design is our pursuit. Wood veneer wraps the messy air conditioning duct and the air conditioning becomes a hidden hanging machine. The second lie chooses the form of tatami, wall body place did the cabinet of indomitous stand to undertake receiving.










 
项目地址:浙江省杭州市西湖区浙大新村
设计单位:杭州舍近空间设计事务所
设计主创:惟洋
参与团队:邵文晨、叶杉
主要材料:水磨石、木饰面
装修花费:14万
 

 

最新内容

MORE