您的位置: 首页 > 委托 >

理性与复古

  项目名称 | 理性与复古
 
  地址 | 杭州 · 西荡苑桃苑
 
  房龄 | 00后
 
  室内面积 | 60㎡,两居室
 
  改造内容 | 室内设计、软装设计
 



 






在一〇年代和二〇年代完成了顺利接棒后,今天我们迎来了二〇年代的第一个作品,这也是第一套走轻奢风的作品。看我们如何将“顽固老破小”打造成“现代轻奢风”,打造城中老宅里的摩登之家。

After successfully taking over the baton in the '20s and' 20s, today we welcome the first work of the '20s, which is also the first set of works that go light and extravagant. Let's see how we can make "stubborn old and broken small" into "modern luxury style", and build a modern home in the old houses in the city.









原先客厅是兼具卧室和餐厅的功能,并不是一个可供休憩的、舒适的公共空间。
我们重新规划了休憩区,搭配沙发、茶几、地毯,并用E0级的木工板打造背景墙,即用于电视(选用的是超窄边的款式)摆放,又提供满墙的柜子提供储物。

The original living room is a function of both bedroom and dining room, not a public space for rest and comfort.
We have redesigned the rest area, matched with sofas, tea tables and carpets, and built the background wall with E0 grade wood board, which is used for the placement of TV (ultra narrow edge style is selected), and also provided full wall cabinets for storage.











我们将主卧和阳台的打通,提升屋内采光。
背景墙则用石膏线提升立体感,极简的壁灯不影响空间整体性。定制满墙的整体衣柜满足储物需求,并搭配透明的茶色玻璃移门的。在原阳台区放置单人沙发,在闲适时光可以在这里喝茶、看书。
 
We will open the master bedroom and balcony to improve the lighting in the house.
 
For the background wall, plaster line is used to enhance the three-dimensional sense, and the simple wall lamp does not affect the space integrity. Customized wall full wardrobe to meet the storage needs, and with transparent brown glass sliding door. In the original balcony area, a single sofa can be placed. In leisure time, you can drink tea and read books here.





原先厨房的操作空间受限,物品摆放杂乱。我们采用人造大理石台面,搭配石灰色的柜门,吊顶及墙均沿用客厅使用的木工板,保持空间质感及色彩的统一。
考虑到烤箱越来越多的出现在日常家庭的使用中,按照尺寸提前预留好了位置,内嵌式的烤箱不占用过多的位置,还有不小的颜值加分。通过橱柜和电视柜的连接,将厨房和客厅两个空间进行连接,打破原有空间的隔离感,做一次打破和重塑——

The operation space of the original kitchen was limited, and the articles were placed in disorder. We use artificial marble countertop, matching with stone gray cabinet door, ceiling and wall use the wood board used in the living room to maintain the unity of space texture and color.
 
Considering that more and more ovens appear in the daily use of the family, according to the size of the reserved position in advance, the embedded oven does not occupy too many positions, there are not small beauty bonus points. Through the connection between the cabinet and the TV cabinet, the kitchen and the living room are connected to break the isolation of the original space and make a break and remodeling——








原先的厕所以“使用”功能为主,存在设备老化、未接通冷水、干湿混合等问题,在拆除后重新做了防水,规划出干区和湿区,提前预留好管道插座给洗衣机,并使用了折叠门来省出更大的空间。
 
The original toilet mainly used the function of "use", and there were problems such as aging of equipment, cold water not connected, dry and wet mixing, etc. after removal, the waterproof was made again, the dry and wet areas were planned, the pipe socket was reserved for the washing machine in advance, and the folding door was used to save more space.